Toshiba купува SSD активите на OCZ чрез търг

Toshiba се споразумя за покупката на SSD бизнеса на OCZ

Toshiba се споразумя за покупката на SSD бизнеса на OCZ

Toshiba обяви официално, че е постигнала споразумение с OCZ Technology за придобиване на всички активи от дейността на компанията, свързана със SSD дискове.

Сделката ще бъде реализирана чрез търг за продажба съгласно Кодекса за несъстоятелност на САЩ и подлежи на одобрение от страна на съда. Ако Toshiba бъде избрана като успешен кандидат в търга и получи одобрението на съда и останалите регулаторни органи, придобиването ще стане факт през януари 2014 г.

„Нашата водеща NAND технология в комбинация с постиженията на OCZ в областта на SSD дисковете ще ни позволи да утвърдим SSD бизнеса на Toshiba”, коментираха от японския производител. OCZ очаква да стане част от Toshiba, заяви от своя страна Ралф Шмит, изпълнителен директор на OCZ Technology.

Toshiba има необходимия капитал, експертиза и наличност на NAND флаш памети, които заедно с SSD технологията на OCZ ще осигурят конкурентно крайно решение за съхранение на данни, допълни Шмит.

OCZ е на прага на фалит, заради невъзможност да си достави необходимите NAND флаш памети за производство на SSD. За първото финансово тримесечие компанията не можа да достави поръчана продукция за $23 млн.

Коментар