Алан Мълали не иска да става CEO на Microsoft

Алан Мълали отхвърли спекулациите, че ще оглави Microsoft, остава верен на Ford

Алан Мълали отхвърли спекулациите, че ще оглави Microsoft, остава верен на Ford

Microsoft се опитва да привлече шефа на Ford Алан Мълали за нов главен изпълнителен директор на мястото на Стив Балмър, но изглежда това няма да й се отдаде. Мълали е дал обещание на борда на директорите на Ford, че ще остане в компанията още една година, твърди Едсел Форд – правнук на Хенри Форд и настоящ директор на автомобилния гигант.

„Обичам да работя за Ford и няма промяна в плановете ми”, споделя Мълали пред Блумбърг в разговор за новия Ford Mustang. Попитан какъв мениджър трябва да търси Microsoft за поста CEO, Мълали отклонява въпроса, заявявайки, че иска да говори само за новия Mustang.

В последните месеци Мълали се спрягаше като основен кандидат за наследник на Стив Балмър на шефския пост в Microsoft, въпреки липсата на публични изявления за преговори между двете страни.

Следващият най-вероятен кандидат е изпълнителният вицепрезидент Сатиа Надела, който ръководи клауд бизнеса на Microsoft. Очаква се комитетът за избор, оглавяван от Бил Гейтс, да свърши своята работа до края на годината.

Коментари по темата: „Алан Мълали не иска да става CEO на Microsoft”

добавете коментар...

  1. :о)

    абе тия Форд не беха ли фалирали по едно време 🙂

Коментар