Прогноза: Windows Phone ще изпревари iOS след три години

Windows Phone ще стане втората по популярност мобилна платформа след три години, прогнозира Forbes

Windows Phone ще стане втората по популярност мобилна платформа след три години, прогнозира Forbes

Мобилната платформа Windows Phone на Microsoft ще се изкачи на второ място по популярност в света след три години, измествайки епълската iOS, прогнозира Forbes.

В момента на пазара доминират Android и iOS, докато Windows Phone заема от второ до пето място в различните региони. Платформата на Microsoft обаче ще извлече полза от интеграцията между Windows 8.1 и Windows Phone 8.1, в резултат на което ще проникне сред повече устройства, вкл. смартфони и таблети.

Windows Phone устройствата привличат все повече потребители, макар че им липсва разнообразието, характерно за Android. Според Forbes, продажбите на Windows Phone са нараснали с 48% в региона EMEA през последната година, като в същото време платформата вече е втора по популярност в Латинска Америка и Индия.

Нещо повече, продажбите на Nokia Lumia – водещите WP устройства – бележат ръст от 366% на пазара в САЩ за една година, което демонстрира потенциала на платформата. Тенденцията ще се запази и в близките няколко години на всички пазари по света.

Смартфоните от начално ниво под управление на Windows Phone ще помогнат на платформата да превземе пазарен дял на развиващите се пазари, докато интеграцията с Office 365 и Xbox ще ускори продажбите в корпоративния сектор. Благодарение на своите WP мобилни устройства, бизнес потребителите имат удобна интеграция със специфични Microsoft услуги както в работата, така и у дома.

В същото време нараства броят на достъпните приложения за Windows Phone, вкл.  популярни програми като Vine, Instagram и Waze, които правят системата привлекателна за широка аудитория.

Най-големият доставчик на WP устройства в момента е Nokia, която държи около 90% от пазара. Очаква се и други производители да предложат нови смартфони под управление на Windows Phone, вкл. Samsung и ZTE.

Разширяването на асортимента от WP устройства ще зависи в голяма степен от това какви партньорства ще сключи Microsoft след финализиране на сделката по поглъщане на телефонния бизнес на Nokia.

Коментари по темата: „Прогноза: Windows Phone ще изпревари iOS след три години”

добавете коментар...

 1. manipulation with numbers

  here how it works

  we increased sales with 500% percent!!!

  instead of selling 5 phones we sold 25 …

 2. (c:

  А, един мармот …

  В тоя ред на мисли, ето извадка от анализ публикуван средата на 2011 година:

  Pyramid’s Senior Analyst Stela Bokun explains that Windows Phone is poised to overtake Android’s massive market share much earlier than that — as soon as 2013, in fact. Beginning this year, Bokun sees Windows Phone popularity exploding even faster than Android adoption has since its introduction in 2008.

  Оригиналната статия: http://bgr.com/2011/05/10/windows-phone-will-beat-android-in-2013-analyst-explains/

  Е, вярно, че до края на годината има цели 3 седмици, всичко е възможно да се случи … 😀

Коментар