Кипърски университет приема плащане с биткоин

Виртуалната валута навлиза като средство за плащане в университетите

Виртуалната валута навлиза като средство за плащане в университетите

Университетът в Никозия обяви наскоро, че ще приема плащания за обучения и такси с биткоин. Първото подобно плащане вече е факт – то е извършено от студент в края на ноември, при курс около 1000 долара за един биткоин.

Франсоа Росоу е първият студент, който твърди, че е платил 1 биткоин за магистърското си обучение по бизнес администрация, предаде Coin Desk.

„За мен е чест да бъда част от това историческо събитие. Да можеш да платиш за първокласно висше образование с биткоин беше мечта на мнозина, но малцина вярваха, че тя ще се превърне в реалност толкова скоро”, коментира Росоу.

Той не е изненадан от факта, че Университетът в Никозия е първият, предприел подобна стъпка, допринасяйки с иновация за историята. Виртуалната валута биткоин (Bitcoin) е гореща тема напоследък, на фона на девалвиращите книжни пари.

Редица компании от различни сектори, вкл. от ИТ индустрията, обявиха, че започват да приемат плащания в биткоин за услугите си. Някои от първите притежатели на виртуалната валута вече са милионери, в резултат на рязкото й поскъпване.

Коментар