Великобритания забрани оръжията от 3D принтер

Законът във Великобритания забрани създаването и употребата на оръжия, отпечатани на 3D принтер

Поправка в закона забранява създаването, притежаването и продажбата на оръжия, отпечатани на 3D принтер, във Великобритания

Британското вътрешно министерство внесе поправки и допълнения към закона за лицензиране на огнестрелно оръжие, които забраняват създаването, притежаването и продажбата на оръжие, произведено с 3D принтер.

В частност, в условията за лицензиране е указано, че оръжие, подобно на пистолета Liberator на Defense Distributed, създаден с 3D принтер през май тази година, попада под действието на закона за огнестрелните оръжия от 1968 г. (Firearms Act 1968).

В новите правила е добавен само терминът „3D printed” (отпечатано на 3D принтер). Посочва се, че изготвените с 3D принтер оръжия се явяват потенциално смъртоносни, което значи, че законът трябва да ги разглежда като такива, независимо от начина на изготвянето им.

По-рано компанията Defense Distributed заяви, че появата на достъпни 3D принтери прави контролът върху напечатаните оръжия безсмислен. Законодателството обаче ще бъде променяно в движение с появата на нови технологии, уточняват вносителите на промените.

„Създаденото с 3D принтер оръжие както преди, така и сега се явява незаконно, но ние решихме за целесъобразно да добавим текст в правилата за лицензиране на оръжие”, коментира от своя страна пресслужбата на вътрешното министерство.

Коментари по темата: „Великобритания забрани оръжията от 3D принтер”

добавете коментар...

  1. SolidFill

    Страхотна поредица от статии! За първи път виждаме толкова точен анализ на индустрията на Български! Поздравяваме Ви и Ви благодарим,че обръщата внимание на технологията. За да останете инфрмирани за новостите около 3D принтирането посетете нашия сайт – “www.solidfill.com” – за да прочетете повече за приложенията ?.

  2. Юли

    “Посочва се, че изготвените с 3D принтер оръжия се явяват потенциално смъртоносни, което значи, че законът трябва да ги разглежда като такива…”

    Тя и една тухла четворка е потенциално смъртоносна… да забраним тухлите? 😀

Коментар