Huawei готви премиера на 8-ядрен Honor 4

Honor 4 ще бъде един от първите смартфони на пазара с осемядрен процесор

Honor 4 ще бъде един от първите смартфони на пазара с осемядрен процесор

В края на годината производителите на смартфони ще зарадват феновете си с атрактивни модели, предлагащи непознати досега характеристики.

По-късно тази седмица се очаква дебют на модела Vivo Xplay 3S с безпрецедентната резолюция 2560×1440 пиксела. Предстои също голям анонс от китайския гигант Huawei – компанията изпрати покани за събитие, което ще се състои на 16 декември, понеделник.

Присъствието на бранда Honor в поканите подсказва, че Huawei ще обяви смартфона Glory 4/Honor 4, за който е известно, че има осемядрен процесор MediaTek MT6592.

За разлика от други 8-ядрени процесори, чипът на MediaTek може да използва едновременно всички осем ядра. Смартфон с този процесор вече обяви компанията TCL, която продава устройства с марката Alcatel. Нейният Alcatel Idol X+ има 5-инчов екран и поддържа работа с две SIM карти.

По предварителна информация, Huawei Honor 4 ще предложи 5,5-инчов екран с резолюция 720х1280 пиксела, а процесорът ще работи на тактова честота 1,7 GHz. Моделът ще има 2 GB оперативна памет и 32 GB вградена флаш памет, както и две камери с резолюция съответно 13 и 5 мегапиксела.

Honor 4 ще работи под управление на операционна система Android 4.2.2. Очаква се на 16 декември Huawei да обяви кога ще пусне 8-ядрения смартфон и на каква цена.

Коментар