SkyDrive е ключов компонент в Windows 8.1

Потребителите на Windows 8.1 могат лесно да съхраняват и отварят файлове от SkyDrive директно от своите приложения

Потребителите на Windows 8.1 могат да съхраняват и отварят файлове от SkyDrive директно от приложенията

Едно от най-важните подобрения, които Microsoft направи в Windows 8.1, е по-дълбоката интеграция в системата на облачното хранилище SkyDrive, което позволява на потребителите да боравят със своите файлове от всяко устройство.

SkyDrive сега е лесно достъпен както от интерфейса Modern UI, така и от класическия десктоп. Потребителите на Windows 8.1 могат да свалят и качват файлове към и от своите акаунти в облачното хранилище само с няколко клика или докосвания на сензорния екран.

Microsoft пояснява, че тези подобрения са направени с цел SkyDrive да стане ядрото на Windows, тъй като услугата дава допълнително пространство за съхранение на данни и нови функции на операционната система.

Потребителите искат все повече от своите таблети – възможност за достъп до файлове от всяко устройство, без ограничения в наличното пространство за съхранение. В резултат на това, много потребители и разработчици се насочиха към клауд услугите за съхранение на файлове, позволяващи достъп от всички устройства.

„SkyDrive е вграден в ядрото на Windows 8.1, което дава на потребителите и разработчиците безпрецедентна гъвкавост при постигане на тези цели”, посочва Microsoft в блога на Windows.

В допълнение, библиотеките, които също бяха подобрени в Windows 8.1, сега осигуряват достъп с един клик до файлове, съхранявани в SkyDrive или на локалния диск.

„Потребителите могат лесно да съхраняват и отварят файлове от SkyDrive директно от своите приложения, като използват „file picker” или добавяйки съдържание в техните библиотеки. Библиотеките безпроблемно агрегират файлове от локалния PC и SkyDrive, като така дават на приложенията единна входна точка за достъп до потребителското съдържание”, пояснява Microsoft.

Компанията предлага 7GB безплатен сторидж в SkyDrive на всички потребители. Допълнително пространство е достъпно чрез платените планове за Microsoft акаунти.

Коментари по темата: „SkyDrive е ключов компонент в Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. Мдааа

    Напълно ненеужна функционалност. Който има нужда от това може винаги да инсталира допълнителна програмка. По вероятно е хората да почнат да се бъркат къде си слагат файловете и да се чудят къде са ако прекъсне връзката с Интеренет.

Коментар