LG G Pad 8.3 Google Play Edition – таблет за KitKat изживяване

Таблетът LG G Pad 8.3 Google Play Edition е проектиран за лесна употреба от потребителите

Таблетът LG G Pad 8.3 Google Play Edition е проектиран за лесна употреба от потребителите

Google и LG обединиха усилия, за да предложат на Android феновете още едно устройство с пълноценно KitKat изживяване. Новият таблет LG G Pad 8.3 Google Play Edition вече е достъпен за покупки от онлайн магазина на Google за сумата от 350 долара – за съжаление, към момента само в САЩ.

За разлика от стандартния модел, управляван от Android 4.2.2 Jelly Bean, специалният LG G Pad 8.3 Google Play Edition идва с операционна система Android 4.4 KitKat. Устройството предоставя 8,3-инчов капацитивен IPS екран с резолюция WUXGA Full HD (1200×1920 пиксела) и разчита на мощен четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 600 с тактова честота 1,7 GHz.

За графиката отговаря Adreno 320 GPU. Налични са 2GB оперативна памет (RAM) и 16GB вградена флаш памет, която може да се разширява до 64GB чрез microSD карти. На гърба е разположена 5-мегапикселова камера с автофокус и възможност за запис на видео, а отпред таблетът има втора камера с резолюция 1,3 мегапиксела.

Лошата новина за LG G Pad 8.3 Google Play Edition е липсата на поддръжка за LTE мрежи, но стандартните безжични модули Wi-Fi и Bluetooth са налице. Хардуерът и софтуерът на устройството са оптимизирани за лесна употреба от потребителите, подчертава LG.

Коментар