Datawind UbiSlate 7Ci – ултра евтин таблет за Wi-Fi сърфиране

UbiSlate 7Ci има 7-инчов капацитивен TFT екран с резолюция 800x480 пиксела

UbiSlate 7Ci има 7-инчов капацитивен TFT екран с резолюция 800×480 пиксела

Канадският производител на таблети и смартфони Datawind настъпва бързо на пазара с ултра евтини устройства. Компанията предлага различни модели на своите таблети UbiSlate в Европа, а вече и в САЩ.

Моделът UbiSlate 7Ci, например, ще се продава на американския пазар на невероятната цена от $38, съобщи VentureBeat. Устройството разчита на двуядрен процесор с тактова честота 1,2 GHz, допълнен от 512GB RAM.

Моделът има 7-инчов капацитивен TFT екран с резолюция 800×480 пиксела и 4GB вградена флаш памет, която може да се разшири чрез microSD карти до 32 GB, става ясно от сайта на компанията. Твърди се обаче, че на пазара в САЩ моделът ще се продава с 8 GB памет.

UbiSlate 7Ci може да комуникира само през Wi-Fi. Достъпен и е модел UbiSlate 7C+ на цена от 100 долара, който е придружен с една година безплатна EDGE комуникация.

UbiSlate 7Ci ще се продава на американския пазар на невероятната цена от 38 долара

UbiSlate 7Ci ще се продава на американския пазар на невероятната цена от 38 долара

Таблетът работи под управление на операционна система Android. Разполага още с предна VGA камера, порт mini USB, изход за слушалки. Издържа до 180 минути на батерия, твърди производителят.

Datawind се насочва към онези 20% от американците, които все още не ползват интернет. Друга целева група за ултраевтиния таблет са училищата – много от тях не могат да си позволят 200-доларови устройства, които минават за нисък клас в момента.

Портфолиото на компанията включва и модел UbiSlate 3G7 с цена $150 с едногодишен достъп до интернет. Мобилният трафик минава пред сървъри на Datawind, за да бъде ускорен достъпът на потребителите.

Шефът на Datawind споделя пред Вашингтон Пост, че в следващите две години компанията ще пусне на пазара 20-доларов таблет. Това може да изглежда невъзможно днес, но така звучеше и идеята за 35-доларов таблет преди няколко години.

Коментар