ТВ устройствата с интернет ще растат с 20% годишно

Доставките на ТВ устройства с мрежови възможности ще растат средно с 20% на година

Доставките на ТВ устройства с мрежови възможности ще растат средно с 20% на година

Анализатори очакват по-нататъшен силен ръст в продажбите на различни устройства с възможност за достъп до интернет. 

В периода 2012-2017 г. доставките на телевизори, приставки и други ТВ устройства с мрежови възможности ще растат средно с 20%, достигайки 1,8 млрд. броя, прогнозира Strategy Analytics.

Към края на разглеждания период на всяко домакинство в света ще се пада по едно подобно устройство, докато в момента този показател е 0,5.

Още по-интензивно ще навлизат мобилните устройства с достъп до интернет. Според експертите, през 2017 г. всяко семейство ще има средно по над две устройства – по-точно 2,6, спрямо 1,7 в момента.

Въпреки че делът на традиционните РС сега намалява, анализаторите очакват след четири години във всеки дом да има средно по един портативен компютър, благодарение на появата на ноутбуци с нови формати и евтини таблети.

Цифровите фотокамери с мрежови възможности също стават все по-разпространени. Поддръжката на Wi-Fi позволява на потребителите лесно да зареждат свои снимки и видео в интернет пряко от камерата, без да ползват РС.

В същото време анализаторите прогнозират трудни времена за тясно специализираните портативни устройства от рода на конзоли за игри, медийни плейъри и четци на е-книги. Те ще бъдат измествани от универсалните смартфони и таблети.

Коментар