Autodesk обяви Craftsmen Industries за „Изобретател на месеца”

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) обяви, че CraftsmenIndustries, водещ производител на специални автомобили за събития и промоции, е избран за „Изобретател на месеца” на Autodesk за м. декември 2007 г. Програмата "Изобретател на месеца"
(autodesk.com/inventorofthemonth) отличава най-иновативните дизайнерски и инженерни начинания на широката общност, която използва софтуерния продукти Autodesk Inventor – основата за създаване на дигитални прототипи.   
Craftsmen предлага решения в сферата на т.нар. „подвижен” маркетинг – продуктовата им гама започва от базови подвижни шандове и достига до сложни, разгъващи се фургони за изложби. Компанията произвежда и уникални автомобили съобразно нуждите на своите клиенти, като трансформира обикновените автомобили в привличащи окото реклами на колела.
Поради самите размери на фургоните и автомобилите, Craftsmen няма възможност да създава физически прототипи – особено като се вземат предвид и кратките срокове за завършването на всеки проект. Вместо да прави, модифицира и после отново да преправя няколко на брой физически прототипа, за да постигне желания краен резултат, Craftsmen внедрява създаването на дигитални прототипи като средство за 3D визуализиация, симулация и анализ на своите проекти преди да започнат да ги реализират.
Специализираните инструменти за проектиране на детайли от листове метал (SheetMetalDesigntools) в Inventor предоставят на Craftsmen възможността да проектира с лекота части от листове метал и да обединява производствена информация като например параметрите на инструментите и оптимизацията на разгъвките на детайлите в дигиталния прототип. В резултат на това, служителите на Craftsmen могат да проверяват ъглите на прегъване и други качества на листовете метал в самия процес на работа, като така намаляват скъпоструващите инженерни промени, които се установяват чак след като проектът е изпратен за изпълнение.
“Като основа за създаване на дигитални прототипи, Inventor ни позволява да използваме единен дигитален 3D модел,” каза Тим Матейка, инженер-проектант в Craftsmen. “Тези дигитални прототипи подобряват продуктивността по няколко важни начина – можем бързо и лесно да правим промени в проектите, или пък да комуникираме по-ясно и ефективно проектите към производствения екип."
Като използва Inventor за създаването на дигитални вместо физически прототипи, Craftsmen намали средното време за изпъленение на един проект с 30% и по този начин помогна на компанията да успее да спази крайните срокове пред клиентите си, както и да поеме повече нова работа.
„Иновативни компании като Craftsmen разбират начините, по които създаването на дигитални прототипи може да им помогне да намалят грешките, да подобрят качеството и да спестят време – дори когато превръщат и най-невероятните си идеи в реалност,” каза Робърт „Бъз” Крос, старши вицепрезидент на Autodesk в областта на производствените решения. „За нас е удоволствие да обявим Craftsmen за изобретател на месец декември.”
За програмата на Autodesk „Изобретател на месеца”
Всеки месец Autodesk избира „Изобретател на месеца” сред повече от 700 000-те потребители на софтуерния продукт Autodesk Inventor, който служи за създаване на дигитални прототипи. Победителите се избират въз основа на отлична инженерна работа и изключителни иновации.

Коментар