Viber излезе и във версия за Windows 8.1

Приложението Viber, един от най-големите VoIP конкуренти на Skype, с над 200 милиона потребители, вече е достъпно и за операционна система Windows 8.1. Преди повече от година приложението излезе за първи път за мобилната платформа Windows Phone, а сега ще конкурира вградената в Window 8.1 услуга Skype, която е собственост на Microsoft.

Както и в Skype, гласовите и текстови комуникации между Viber потребители са безплатни

Както и в Skype, гласовите и текстови комуникации между Viber потребители са безплатни

Разработчикът на Viber си сътрудничи тясно с Microsoft, в резултат на което потребителите на услугата могат да разчитат, например, на уведомявания за нов аудио или текстов чат през Live плочките, става ясно от описанието в Windows Store. Приложението Viber позволява всеки разговор да бъде закачен на Start екрана.

Гласовите и текстови комуникации между Viber потребители са безплатни. Приложението може да се използва също за евтини разговори с фиксирани телефони. Поддържат се групови комуникации с до 40 участника, а чатът може да се споделя във Viber и Facebook чрез Windows 8.1 Share.

Макар че Viper позволява изпращане на видео съобщения, засега няма начин за видео чат в реално време, както е при Skype. Потребителите, които не се от видео чат, могат да пробват този конкурент на Skype, достъпен блезплатно в Windows Store.

Даунлоуд: Virer за Windows 8.1

Коментар