Камера за нощно виждане подсилва iPhone и iPad

Камерата се закрепва на корпуса на iPhone или iPad с помощта на магнит

Камерата се закрепва на корпуса на iPhone или iPad с помощта на магнит

Смартфоните и таблетите на Apple могат лесно да станат устройства за шпионаж. Специално за тях е създадена камера Snooperscope с функция за нощно виждане. Този малък аксесоар позволява на потребителя да вижда всичко, което попадне в кадър, дори при пълна липса на външно осветление.

Камерата Snooperscope е дело на британската компания PSY Corporation. Тя работи на принципа на камерите за видеонаблюдение, т.е. приема отразени инфрачервени лъчи и ги преобразува в изображения – в резултат, потребителят вижда обектите на екрана на мобилното си устройство.

Предаването на получените изображения се извършва през безжичен интерфейс Wi-Fi

Snooperscope се закрепва на корпуса на iPhone или iPad с помощта на магнит

Snooperscope е компактна камера, с радиус на виждане около 10 метра. Устройството не консумира енергия от смартфона или таблета, тъй като има вградена батерия, която осигурява четири часа непрекъсната работа.

Камерата се закрепва на корпуса на iPhone или iPad с помощта на магнит. Предаването на получените изображения се извършва през безжичен интерфейс Wi-Fi. Устройството може да прави снимки и да записва видео, както и да показва на екрана случващото се наоколо в реално време.

Инфрачервените лъчи са невидими за човешкото око, така че Snooperscope превръща iPhone или iPad в нещо като скрита камера. Наблюдаващият може да бъде разкрит по подсветката на екрана на смартфона или таблета.

Snooperscope вече е достъпна за поръчки на промоционална цена от 70 долара. Камерата ще излезе на пазара в началото на 2014 година, но тогава вече ще струва 100 долара. Проектът за създаването й е финансиран чрез платформата Kick Starter.

Коментари по темата: „Камера за нощно виждане подсилва iPhone и iPad”

добавете коментар...

  1. (c:

    Аз само да попитам защо в статията се говори само за iPhone и iPad, а на снимките се виждат Samsung Galaxy телефони?

Коментар