Grippity – първи в света таблет с прозрачен екран

Grippity има 7-инчов прозрачен екран с резолюция 800х480 пиксела

Grippity има 7-инчов прозрачен екран с резолюция 800х480 пиксела

Проект за първия в света прозрачен таблет набира финансиране чрез платформата Kickstarter. Устройството, наречено Grippity, има 7-инчов екран с резолюция 800х480 пиксела и за разлика от останалите таблети, дисплеят му е прозрачен – на него ще видите едновременно и изображението, и пръстите си отдолу.

Предполага се, че лицевата и задната страна на Grippity поддържат мултитъч функционалност. Благодарение на прозрачността на екрана, потребителят може точно да проследи преместването на пръстите си на задния панел, без да закрива изображението.

Теоретично, двустранната система за сензорен вход осигурява качествено нови възможности за взаимодействие с приложенията и интерактивни онлайн услуги. Освен това подобна технология ще повиши удобството при работа с компютри, които се държат в ръка, както е в случая с таблетите.

Grippity стъпва на ARM процесор и ще има минимум 4 GB вградена флаш памет, слот за SD карти, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, както и инфрачервен предавател за управление на битова техника. Разработчикът е избрал за операционна система Android 4.х, като най-вероятно таблетът ще излезе на пазара с Android 4.4.

Проектът цели да привлече 200 хиляди долара чрез Kickstarter. Към момента са събрани близо 18 000 долара, а до края на кампанията остават още 29 дни. В случай на успех, продажбите на Grippity ще започнат през есента на 2014 г.

Коментари по темата: „Grippity – първи в света таблет с прозрачен екран”

добавете коментар...

  1. y

    мега тъп е коментарата ти. Ще видиш в следващите няколко години, като всички сегашни екрани станат прозрачни. Напр. в момента Самсунг пусна първите прозрачни дисплеии с HD резолюция и естествено не е далеч времето когато ще започнем да си слагаме в къщи прозрачни телевизори.

  2. :o)

    мега тъпо 🙂

Коментар