IBM спечели голям търг на Европейската комисия

IBM ще достави хиляди сървъри и съпътстващи услуги в 27 страни-членки на ЕС

IBM ще достави хиляди сървъри и съпътстващи услуги в 27 страни-членки на ЕС

IBM и нейният бизнес партньор Bechtle AG спечелиха търг на Европейската комисия за доставка и поддръжка на сървъри System X и Flex Systems. Сделката е на стойност 115 милиона долара.

В рамките на проекта ИТ гигантът ще достави 6100 сървъра и съпътстващи услуги в 27 страни-членки на ЕС. Това е най-големият търг за сървъри, обявяван досега от Европейската комисия, подчертава IBM.

Търгът е проведен от главния ИТ отдел на Европейската комисия (DIGIT) с участието на IBM, Hewlett Packard, Dell, Fujitsu и Bull. Договорът с доставчика е за две години с възможност за удължаване до четири години.

Споразумението между IBM и ЕК е „междуинституционално”, което означава, че повечето администрации на ЕС ще могат да се възползват от него при покупка на x86 сървъри. Сред потенциалните клиенти на „Синия гигант” са Европейският парламент, Европейският съд в Люксембург и Европол.

По-рано тази година IBM съобщи, че ще вложи 1 милиард долара за подобряване на линията от сървъри System X. През септември компанията пусна две нови машини – NeXtScale System и x3650 M4 HD.

Коментар