Nokia се похвали с успехи на Lumia в бизнес сегмента

Смартфоните Lumia привличат бизнеса с ниската цена на притежание, твърди Nokia

Смартфоните Lumia привличат бизнеса с ниската цена на притежание, твърди Nokia

Nokia съобщи за забележителни успехи в корпоративния сегмент. Над 400 нови компании са разрешили на своите служители да използват смартфони Lumia на работното място.

Популярността на Lumia е фактор за разрастване на явлението BYOD, или използването на лични устройства в работата, подчертават от индийското подразделение на Nokia.

Едно от ключовите предимства на Lumia в корпоративния сектор е възможността за работа с документи от Microsoft Office, отбелязва vmpoweruser.com.

Друга силна страна на смартфоните на Nokia е високото ниво на сигурност, което се цени особено много от директорите на ИТ отдели. Не на последно място, Lumia се интегрира лесно в инфраструктурата на компаниите и се отличава с по-ниска цена на притежание от конкурентните устройства.

Подходът BYOD, според Nokia, допринася също за засилване на доверието към марката от страна на потребители, които използват своите служебни устройства в ежедневието си.

Сред компании, избрали Lumia, се открояват имената на GMR Group, Tech Mahindra, Deloitte, KPIT, Qualcomm и Emerson.

Microsoft, която финализира сделката по поглъщане на мобилния бизнес на Nokia, се надява да засили още повече позициите на бранда на фона на неудачите на конкурента Blackberry, високата цена на притежание на iPhone и проблемите със сигурността на Android.

Коментар