Невероятно: 3D принтер се клонира сам!

BI V2.0 3D може да работи напълно самостоятелно, без компютър, благодарение на интегрирания LCD контролер

BI V2.0 3D Printer може да работи напълно самостоятелно, без компютър, благодарение на интегрирания LCD контролер

3D принтерите се появиха на пазара като големи, тромави и скъпи устройства. Напоследък обаче тези машини стават по-леки, по-пъргави и по-функционални.

В потвърждение на тази тенденция, компанията Boots Industries разработи модела BI V2.0 3D Printer, който има едно изключително свойство – може самостоятелно да се клонира. Принтерът прави сам копия на всички свои части, които след това се сглобяват в завършено устройство в рамките на само 30 минути.

В допълнение, BI V2.0 може да работи напълно самостоятелно, без компютър, благодарение на интегрирания LCD контролер на ключови параметри като скорост на печат и температура. Вградената памет от 4 GB побира до 2500 задания за печат.

В момента проектът за самоклониращ се 3D принтер набира финансиране чрез платформата Kickstarter. Той може да печата предмети от PLA, ABS, пластмаса и други материали при температура до 240 градуса по Целзий.

Кампанията в Kickstarter цели да  събере 30 000  долара. Инвеститорите с минимум 80 долара ще могат да получат първи устройството.

Коментари по темата: „Невероятно: 3D принтер се клонира сам!”

добавете коментар...

  1. ??

    копия на всички свои части=интегрирания LCD контролер
    копия на всички свои части=Вградената памет от 4 GB

Коментар