Apple с нов опит да забрани Samsung в САЩ

С ново искане  до съда Apple ще възобнови с пълна сила патентната война със Samsung

С ново искане Apple възобновява патентната война със Samsung

Apple предприе нов опит да забрани продажбите на Samsung устройства на пазара в САЩ. По-рано тази седмица юристите от Купертино подадоха искане в съда за възобновяване на забраната за продажби на смартфони с корейската марка на територията на Съединените щати.

Като причина за забраната Apple изтъква нарушения на правата й върху няколко патента, вкл. твърде спорния „pinch-to-zoom”, пише bgr.com. Новото искане се корени назад във времето, когато окръжен съд на САЩ уважи жалба на Apple и забрани продажбите на устройства Samsung, нарушаващи редица патенти.

По-късно обаче съдът преразгледа решението, което даде възможност на Samsung да възобнови продажбите на спорните устройство в САЩ. Сега Apple се опитва отново да издейства забрана за своя конкурент от Южна Корея.

Samsung може да забави влизането в сила на подобни забрани чрез обжалване, но изглежда компанията ще прежали продажбите в САЩ на устройства, излезли на пазара преди повече от две години. Дори съдът да постанови забрана за смартфоните, които според Apple нарушават нейни патенти, то Samsung едва ли ще претърпи сериозни загуби.

Въпреки това обаче делото е важно за Apple. Ако компанията съумее да докаже, че Samsung нарушава нейни патенти, то Купертино може да претендира за непоправими щети, предизвикани от това действие. При подобен сценарий, Apple ще получи сериозно предимство в по-нататъшната патента война.

Отсега двата ИТ гиганта се подготвят за по-нататъшни битки, които ще се разгорят през март 2014 г. в калифорнийския съд. В момента главното искане на Apple е забраната на редица смартфони Samsung от 30 януари 2014.

Коментари по темата: „Apple с нов опит да забрани Samsung в САЩ”

добавете коментар...

  1. ^_^

    До :о)

    А, как се прави, когато конкурент ти краде разработките?

    “Ако си убеден в продукта си” е абсурдно изказване, когато трябва да се конкурираш с вариация на собствения си продукт.

  2. (o:

    До :о)

    А, как се прави, когато конкурентът ти краде разработките, и ги продава на по-ниски цени защото няма инвестиция в разработки?

  3. :o)

    така се прави, така се печелят милиарди – убиваш конкурента като подкупиш и лобираш в съда. Разбира се ако имаш чест и доблест не би го направил, но такива неща са чужди на борда на акционерите. Реално си меко казано страхливец защото ако си убеден в предимствата на продукта си, няма да те е страх от конкуренция.

Коментар