400 камери ще следят тигрите в индийски резерват

„Звездите” често се оплакват от намесата на папараци в личния им живот. Тигрите, обитаващи резервата Нагархол в Индия, обаче скоро ще изпитат много по-големи проблеми от подобно естество.

400 камери ще бъдат инсталирани в резервата идния месец, съобщава Times of India. Устройствата ще помагат на рейнджърите да следят какво се случва в резервата и да се намесват своевременно, ако е необходимо.

Нещо повече, камерите ще позволят на изследователи да наблюдават на воля поведението на дивите животни, особено на тигрите, живеещи в района.

Подобно на хората, които имат уникален пръстов отпечатък, тигрите се отличават с уникални ивици. С помощта на снимките от камерите, учените ще могат да идентифицират безпогрешно всеки един тигър.

Камерите са снабдени с инфрачервени датчици и програмирани да правят снимки, когато регистрират движение наблизо. Рейнджърите ще инспектират устройствата и ще изтеглят снимките на всеки пет дни.

За да не бъдат унищожени от животни, които проявяват прекомерно любопитство, камерите ще се монтират зад метални заграждения.

Коментар