Samsung подготвя фаблет Galaxy Note 3 Lite

Бюджетен вариант на Galaxy Note 3 се очаква на пазара в края на март 2014

Бюджетен вариант на Galaxy Note 3 се очаква на пазара в края на март 2014

Потвърждават се информациите, че Samsung подготвя бюджетна версия на фаблета Galaxy Note 3. Според публикация в SamMobile, моделът Galaxy Note 3 Lite ще излезе на пазара през 12-тата седмица на 2014 г., т.е. в края на първото тримесечие.

Очаква се Samsung да покаже фаблета на Световния мобилен конгрес MWC 2014 в Барселона, в края на февруари. Твърди се, че устройството ще работи в мрежи 4G LTE.

Galaxy Note 3 Lite ще има номер N7505, което предполага, че моделът без поддръжка на LTE ще се нарича N7500 – по аналогия с Note 3 N9005, който поддържа LTE, и Note 3 N9000 без LTE.

Бюджетният таблетфон ще предложи течнокристален екран с диагонал 5,5 или 5,7 инча. Samsung вече е тествала прототипи на устройството с двата размера. Най-вероятно компанията ще предпочете варианта с 5,5-инчов екран.

Освен Galaxy Note 3 Lite корейският производител подготвя смартфон Galaxy Grand Lite. Очевидно Samsung ще следва тактика да пуска мини варианти на всичките си флагмански устройства, които отстъпват във функционално отношение, но за сметка на това имат по-привлекателна цена.

Коментар