Ерик Шмид: Мобилните технологии победиха

Ерик Шмид обяви победата на мобилните устройства над персоналния компютър

Ерик Шмид обяви победата на мобилните устройства над персоналния компютър

Ерик Шмид, председател на борда на директорите на Google и един от големите визионери в ИТ индустрията, даде своята прогноза за развитието на технологиите през 2014 година в интервю за Блумбърг.

Шмид вярва, че през следващата година всеки ще има смартфон. Мобилната тенденция е очевидна в последните няколко години и темпът на нарастване на продажбите на смартфони и таблети ще продължи и през 2014-та. В резултат, ще се появят много по-развити и функционални мобилни приложения.

Според председателя на Google, мобилните устройства са победители персоналния компютър, след като продажбите на смартфони и таблети превъзхождат тези на РС-тата. Победата на мобилните технологии е неоспорим факт, смята Шмид.

Огромно влияние върху живота на хората и бизнеса оказват анализът на големите данни и изкуственият интелект. „Възможността да намирате хора, да говорите конкретно с тях, да оценявате действията им и да решите какво да правите с вашите продукти променя всеки бизнес, глобално”, коментира Шмид. Според него, технологиите за големи данни ще доведат до появата на нови услуги, вкл. усъвършенствано търсене.

Един от най-големите пробиви през 2014 г. може да се случи в областта на генетиката. Последните достижения в секвенирането на ДНК обещават сериозен напредък в диагностиката и лечението на рака. „Това е изключително важно”, подчертава Шмид.

Що се отнася до процесите, които не е успял да предвиди в миналото, Шмид посочва социалните мрежи. „Най-голямата грешка, която направих, беше, че не очаквах появата на феномена социални мрежи. Това не е грешка, която бихме повторили отново. В наша защита мога да кажа, че бяхме заети с много други неща, но ние трябваше да сме в тази област и аз поемам отговорността”, допълва бившият CEO на Google.

Подобно признание обяснява късното навлизане на Google в играта със своя проект за социална мрежа Google+. В момента Google+ се превръща в гръбнака на компанията, тъй като свързва всички нейни услуги.

През идната година Google ще продължи да инвестира и наема нови хора по целия свят. Шмид обаче не разкрива подробности за плановете на компанията, вкл. за очакваното пускане на масовия пазар на очилата с допълнена реалност Google Glass.

Друга област от стратегическо значение за Google са роботите. Интернет гигантът погълна няколко разработчици на технологии за роботи и формира нова компания начело с бившия ръководител на проекта Android, която ще се занимава изцяло с роботи.

Коментари по темата: „Ерик Шмид: Мобилните технологии победиха”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Хей, Сатана, ти и останалите безчувствени киборги ще изгубите неизбежнага война с нас- хората. Чиба, роботи факани, дано ви израстне и втори гъз, не само трето око.

  2. САТАНА

    Ще потопи твоя гладък мозък. Ти имаш ли си на представа кои сме ние -ХОРАТА ?! ПОНЯТНО ЛИ ТИ Е КАК ЩЕ СЕ ПОТОПЯТ КОНТИНЕНТИ И ЩЕ СЕ ИЗДИГНАТ НОВИ ОТ ОКЕАНА ДО 2035 година? Ние тогава временно ще се изнесем на Луната? Хората след 50 години почти няма да и имат телефони и таблети понеже ще си развият отново третото око. Но дотогава ще си ги има тези джаджи-те са необходимост

  3. FATAL CONCEQUENCES

    Човечеството не можа да разбере, че: 1. Човекът и Вселената имат духовна същност; 2. Висшите технологии не развиват, а унищожават духовността на човека; 3. Чрез висшите технологии, които са инспирирани от Сатаната, Сатаната постигна своите цели чрез духовно-падналото човечество; 4. Този факт угробва човечеството; 5. За да спаси човечеството, Бог ще унищожи висшите технологии, за да осъзнае и насочи човечеството всичките си дейности към своето духовно развитие; 6. За целта Бог чрез Елохимите ще потопи голяма част от континенталната област на Земята и ще издигне от океаните нови континентални области; 7. Тези промени ще приключат до 2035 година!

Коментар