Lenovo ще представи първата си професионална станция у нас

Lenovo, един от петте водещи световни производители на компютри, ще представи в България първата си професионална работна станция ThinkStation. Новата машина ще предложи производителност, далеч по-висока от тази на стандартните компютри, съобщиха от българското представителство на компанията, която наследи РС бизнеса на IBM.
Lenovo ще демонстрира у нас еднопроцесорните модели Lenovo ThinkStation – S10, базирани на чипове Intel Core2 Duo, Core2 Quad и Core 2 Extreme. Във фокуса ще бъдат и двупроцесорните модели Lenovo ThinkStation – D10, които са изградени на основата на Intel Xeon и Xeon Quad.
Lenovo придоби РС бизнеса на IBM преди три години и в момента е четвъртият по големина производител на компютри в света. Китайският ИТ гигант планира да спре предсрочно използването на логото на IBM в лаптопите ThinkPad, като това ще стане преди летните олимпийски игри в Пекин, по информация от ZDNet.
“Сега сме по-силна и по-здрава компания”, казва шефът на Lenovo Уилям Амелио, визирайки резултатите от няколко последователни тримесечия.

Коментар