Автомобили на бъдещето показват в Детройт

Jonson Controls ще представи в Детройт новия вътрешен интериор на автомобила под името „CrafTec”

В глобалната авто индустрия нуждата от иновационни системи и продукти с елегантен дизайн никога не е била толкова голяма, колкото е в момента, твърдят от Johnson Controls, производител на автомобилни интериорни системи, електроника и акумулатори.

На предстоящото международно изложение NAIAS 2008 в Детройт компанията ще покаже своята концепция за автомобила „I3” (Изобретателност, Интеграция, Интерфейс). Той съчетава последни иновации в дизайна, сигурността, пространството и комфорта на седалковите системи и освен това съдържа икономична литиево-йонна хибридна батерия.

Иновативните решения са приоритет в дейността на Johnson Controls, споделя Джеф Уилямс, вице-президент и генерален мениджър на компанията за Северна Америка. През миналата година на международно автомобилно изложение във Франкфурт Jonson Controls представи кокпит на автомобил на бъдещето, който очерта настоящите тенденции и новаторските информационни системи в кокпит дизайна на автомобила.

В Детройт компанията ще представи и новия вътрешен интериор на автомобила под името „CrafTec”. Сред иновациите, очаквани на изложението от компанията, са таванна конзола от биоматериали, алтернативни източници на енергия за традицонни и хибридни превозни средства и др.

Jonson Controls разработва и софтуерни решения за нуждите на автомобилната индустрия у нас, като разполага с над 360 служители в центъра си за електроника в София.

Коментар