Sony и ZTE подготвят смартфони с Windows Phone 8

Windows Phone може да срещне подкрепа от големи производители ксато Sony и ZTE

Windows Phone може да срещне подкрепа от Sony и ZTE

Въпреки че Microsoft крои планове за пазара на смартфони със собствени устройства под управление на Windows Phone 8 (резултат от сделката с Nokia), конкурентите също гледат към този сегмент от пазара.    

Според източници на theinformation.com, японският гигант Sony възнамерява да се включи в бизнеса с WP смартфони. В момента компанията продава Android устройства, но към средата на годината се очаква да пусне смартфони Vaio (марка, използвана за лаптопите на Sony) под управление на Windows Phone.

Преди години Sony създаде прототип на смартфон с Windows Phone 7, наречен Jolie, но устройството не намери пазарна реализация. Вторият опит за навлизане в сегмента на WP смартфоните обаче може да се окаже успешен за японската компания, след като Nokia продаде мобилния си бизнес на Microsoft.

Твърди се също, че и китайският производител ZTE планира да пусне първия си смартфон с Windows Phone 8 през настоящата година. По-рано ZTE създаде Orbit – бюджетен смартфон с Windows Phone 7.5.

Преди няколко седмици в интернет се появиха информации, че Microsoft разглежда възможността да предложи безплатно Windows Phone на ОЕМ производители, заедно с Windows RT. Ако тези слухове се потвърдят, много производители вероятно ще се възползват от открилата се възможност и ще пуснат смартфони с мобилната платформа на Microsoft.

Коментар