Как не трябва да използвате новия Mac Pro

Новият настолен компютър Mac Pro (Late 2013) на Apple впечатлява с радикално променен дизайн, във вид цилиндър. Машината е проектирана да работи принципно във вертикално положение, но Apple твърди, че потребителите могат да я ползват и полегнала. Когато имате щастието да се сдобиете с новия Mac обаче, трябва да сте много внимателни, ако го ползвате в хоризонтално положение.

Когато ползвате Mac Pro легнал, уверете се, че компютърът няма да се претърколи, предупреждава Apple

Когато ползвате Mac Pro легнал, уверете се, че компютърът няма да се претърколи, предупреждава Apple

Според документ за поддръжката, публикуван наскоро от Apple, всички нови цилиндрични компютри Mac Pro могат да се ползват и вертикално, и хоризонтално. Mac Pro (2013) има вентилаторна система, която може да охлажда компютъра и във вертикално, и в хоризонтално положение, при спазване на определени правила, посочва Apple.

Документът описва базови процедури за използване на легнал Mac Pro, вкл. сценарий, при който потребителят обединява в стек няколко машини. Основната идея е да не се пречи на въздушния поток в горната и долната част и I/O гнездото да бъде достъпно през цялото време.

Ето и самите инструкции на Apple, които всъщност са препоръки и за това как не трябва да се използва цилиндричният Mac Pro.

• Осигурете достатъчно пространство във всеки край на компютъра за неограничено движение на въздуха в основата и за излизането му от горната част. Уверете се, че портовете за всмукване и изпускане на въздуха не са покрити.

• Когато използвате няколко от новите компютри Mac Pro, не насочвайте излизащия въздух от горната част на един Mac Pro към входа на друг. Разположете компютрите един до друг на разстояние поне десетина сантиметра един от друг (няколко инча).

• Когато ползвате Mac Pro легнал, уверете се, че компютърът няма да се претърколи. Поставете машината на защитена повърхност, която няма да надраска или повреди корпуса (ограничената гаранция на Apple не покрива козметични повреди на корпуса).

• Ориентирайте компютъра така, че входно-изходният (I/O) панел да остане достъпен по време на работа.

Коментар