Polaroid Q7 – бърз и евтин таблет с дебют на CES 2014

Polaroid ще атакува пазара на таблети с три Android устройства с бързи процесори

Polaroid ще атакува пазара на таблети с три Android устройства с бързи процесори

Производителят на фотокамери с възможност за мигновен печат Polaroid навлиза амбициозно и на пазара за таблети. Компанията ще покаже три нови устройства на предстоящото изложение CES 2014 в Лас Вегас.

Посетителите на панаира ще видят Polaroid Q7, Q8 и Q10 – таблети с диагонал на екрана съответно 7, 8 и 10 инча. Производителят твърди, че устройствата имат супербързи процесори с четири ядра, но не уточнява марката на чипа.

И трите таблета работят под управление на операционна система Android 4.4 KitKat и осигуряват достъп до приложенията от онлайн каталога Google Play Store.

Polaroid Q7, Q8 и Q10 разполагат с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, изход HDMI, две цифрови камери и говорители на лицевата страна. Повече подробности за техническите параметри на устройствата ще станат известни на самото изложение, което започва официално на 7 януари.

Особено привлекателна е цената на таблетите. Най-малкият, 7-инчов модел струва само 129 долара, а цената на 10-инчовото устройство е $179. Несъмнено подобни таблети ще привлекат интереса на купувачите в евтиния сегмент от пазара.

Коментар