Intel работи над компютри с две операционни системи

Intel ще се опита да наложи компютри с две операционни системи

Intel ще се опита да наложи компютри с две операционни системи

Процесорният гигант Intel ще лансира на CES 2014 инициатива Dual OS за създаване на компютри с две операционни системи – Windows и Android.

Подобна идея не е нова. Още през 2011 г. излезе таблетът ViewSonic ViewPad 10pro с предварително инсталирани Windows 7 и Android 2.3 Gingerbread. По-късно, през 2013 г. Samsung представи таблет-трансформър ATIV Q, способен да работи под управление на Windows 8 и Android 4.2.2 Jelly Bean, като превключването става с натискане на бутона Start и не изисква презареждане.

Концепцията Dual OS разчита на средства за виртуализация, които позволяват едновременна работа с приложения за Windows и Android, без необходимост от презареждане на компютъра. Intel вече води преговори с производителите за пускане на компютри с Dual OS, предаде The Verge. Очаква се инициативата да получи комерсиално име PC Plus.

Подобен ход на Intel може да предизвика съпротива от страна на Microsoft, която конкурира Android със своята мобилна платформа Windows Phone. Все по-упорити стават слуховете, че Microsoft ще започне да разпространява безплатно Windows Phone сред производителите.

Коментари по темата: „Intel работи над компютри с две операционни системи”

добавете коментар...

  1. WARGAMING

    “Колкото по-малко действия извършва едно устройство, толкова по-точно ще работи”
    Из законите на Мърфи

Коментар