CES: Премиера на най-тънкия ултрабук ThinkPad X1 Carbon

ThinkPad X1 Carbon тежи 1,2 кг, а в най-тънката си част е висок само 0,7 инча

ThinkPad X1 Carbon тежи 1,2 кг, а в най-тънката си част е висок само 0,7 инча

Lenovo обяви в навечерието на CES 2014 „най-тънкия в света” 14-инчов ултрабук. Моделът ThinkPad X1 Carbon от трето поколение ще подобри начина, по който хората взаимодействат в офиса и у дома, заяви старши вицепрезидентът на компанията Питър Хортензиус.

По неговите думи, ThinkPad X1 Carbon има най-добрия професионален дисплей (ColorBurst Display с резолюция WQHD 2560×1440 или HD+ 1600×900) и нови интерактивни възможности, които се явяват следваща стъпка в развитието на концепцията PC Plus на Lenovo.

ThinkPad X1 Carbon тежи 1,2 кг, а дебелината на корпуса е само 0,7 инча. Lenovo акцентира на здравината на компютъра – корпусът е направен от въглеродни нишки, които според компанията са по-леки от магнезий и алуминий, но също така и много по-здрави като материал.

ThinkPad X1 Carbon има най-добрият професионален дисплей с резолюция WQHD 2560x1440

ThinkPad X1 Carbon има най-добрия професионален дисплей с резолюция WQHD 2560×1440

Адаптивната клавиатура (Adaptive Keyboard) на ThinkPad X1 Carbon разпознава с какъв софтуер работи потребителят и осветява подходящите клавиши. Освен това уртрабукът предлага жестов и гласов контрол, така че потребителите могат да взаимодействат с устройството по различни начини.

Lenovo набляга също на технологията за бързо зареждане Rapid Charge. Компанията твърди, че професионалистите могат да заредят ултрабука на 80% за по-малко от час. Батерията на ThinkPad X1 Carbon осигурява 9 часа време за автономна работа.

Продажбите на Lenovo ThinkPad X1 Carbon ще стартират още през януари на цени от 1299 долара. Моделът поддържа и работа в мрежи 4G LTE.

Коментари по темата: „CES: Премиера на най-тънкия ултрабук ThinkPad X1 Carbon”

добавете коментар...

  1. А!

    Thinkpad i Macbook Air не могат да се сравняват по никой начин. Купих на жена ми Макбук Еър и след три месеца пантите изпищяха. След смяната им ползва компютъра още година и се скапа тотално. За *уй не стават. Тинкпади ползвам от над петнайсет години, от време на време пробвам разни други машини, но винаги се връщам към Тинкпад серията. Няма други такива.

  2. Шляп

    Бубачко, става въпрос за 14 инча ултрабук, а не за 11

  3. bubachko

    Да не говорим, че като гледам в сайта им, $1299 е НАЙ-високата цена за Air, а леновото ЗАПОЧВА от тази цена… 😉

  4. bubachko

    Size and Weight (MacBook Air)

    Height: 0.11-0.68 inch (0.3-1.7 cm)
    Width: 11.8 inches (30 cm)
    Depth: 7.56 inches (19.2 cm)
    Weight: 2.38 pounds (1.08 kg)2

    Да беше нов – разбирам, ама т’ва е модел на години… 😀 😀 😀

  5. Blah

    Благодаря! 🙂

  6. Blah

    “но също така и много по-силни като материал.”

    Да вземете да го редактирате превода? По-силни няма как да са, но по-здрави – да! 🙂

Коментар