Alcatel Magic Flip – ултра компактен четец на е-книги

Magic Flip е съвместим с всеки формат за е-книги, твърди Alcatel (снимка: Engadget.com)

Magic Flip е съвместим с всеки формат за е-книги, твърди Alcatel (снимка: Engadget.com)

Таблети и трансформъри доминират на изложението CES 2014 в Лас Вегас тази седмица, докато четците на е-книги са сравнително рядко явление. Alcatel е един от малкото изложители, които показват е-четци.

Magic Flip ще зарадва търсачите на ултракомпактно устройство за четене на електронни книги. Моделът има малък 4-инчов екран E-Ink и може да се свързва към смартфон и таблет посредством интерфейс Bluetooth, предаде Engadget.com.

E-Ink четецът се побира в джоба или чантичката и пасва удобно на дланта. Устройството може да получава уведомления от смартфона или таблета.

Alcatel твърди, че Magic Flip е съвместим с всеки формат за е-книги, така че потребителите няма да имат проблем с трансфера на съдържание. Четецът има няколко бутона – напред, назад и начало (forward, backwards, home).

Към момента Alcatel все още не е обявила цената на устройството и датата за пускането му на пазара. Предполага се обаче, че Magic Flip ще бъде по джоба на масовия потребител, предвид наличието на изявени лидери на този пазар като Amazon.

Коментар