CES 2014: Toshiba заинтригува с устройство „5-в-1”

Хибридът Shape-Shifting Concept PC е изложен на щанда на Toshiba в Лас Вегас (снимка: slashgear.com)

Shape-Shifting Concept PC е изложен на щанда на Toshiba в Лас Вегас (снимка: slashgear.com)

Японската компания Toshiba заинтригува с хибридно компютърно устройство 5-в-1, невиждано досега на пазара. Asus вече показа на CES 2014 в Лас Вегас хибрид 4-в-1 и едва ли някой си е представял, че друга компания има в ръкава си 5-в-1.

Разработката на Toshiba засега е известна като „Shape-Shifting Concept PC”, предаде Slashgear.com, публикувайки и няколко снимки. Устройството е толкова гъвкаво, че може да се преобразява в пет различни роли и да отговаря на всякакви желания.

Хибридът има пет роли - таблет, лаптоп, конвертируем таблет, платно и презентиране/телевизор (снимка: slashgear.com)

Хибридът има пет роли – таблет, лаптоп, конвертируем таблет, платно и презентиране/ТВ

Най-очевидните приложения на машината са таблет и лаптоп. В доплнение към тях са възможни още три режима на работа – конвертируем таблет, платно и презентации/ТВ.

При конвертируемия таблет сензорният екран се превърта на 360% и фактически ляга върху клавиатурата. В режим „платно” клавиатурата и дисплеят се позиционират така, че потребителят да работи удобно с цифрова писалка при създаване на чернови и редактиране.

В режим презентации/ТВ екранът се отделя от базата с клавиатурата и се поставя по начин, който позволява гледане и споделяне на съдържание – несъмнено, когато клавиатурата я няма, гледането на видео е много по-приятно.

Shape-Shifting Concept PC е изложен на щанда на Toshiba в Лас Вегас, но компанията не разкрива подробности за техническите спецификации на устройството. Няма информация също за датата за пускане на пазара и цената на хибрида.

Коментар