Sony отчете експлозивен старт на конзолата PlayStation 4

Над 4,2 милиона души по света вече ползват новата геймърска конзола PlayStation 4

Над 4,2 милиона души по света вече ползват новата геймърска конзола PlayStation 4

Продажбите на геймърската конзола PlayStation 4 са достигнали 4,2 милиона броя към 28-ми декември 2013 г. Sony определя това постижение като „експлозивен” старт.

„Конзолата привлече огромен брой запалени геймъри от цял свят”, заяви Андрю Хаус, президент и главен изпълнителен директор на Sony Computer Entertainment Inc. Компанията планира да добави нови функционалности и услуги, както например PlayStation Now, която се очаква още през настоящата година.

Продажбите на софтуерни заглавия за PS4 също поддържат висок и стабилен ръст. В периода на коледните и новогодишни празници са пласирани над 9,7 милиона  копия чрез търговската мрежа на Sony по цял свят и посредством дигитален даунлоуд от PlayStation Store. Сред най-продаваните игри са Call of Duty: Ghosts на Activision, Assassin’s Creed IV Black Flag, Battlefield 4, FIFA 14 и Killzone Shadow Fall.

Много от собствениците на PS4 вече се възползват от членството си в PlayStation Plus (PS Plus). Веднага след излизането на PS4, броят на PS Plus абонаментите в световен мащаб се повиши с над 90%. Членовете на PS Plus получават достъп до Instant Game Collection (бърз набор от игри) от популярни заглавия, без времево ограничение и допълнително заплащане.

Потребителите на PS4 активно споделят геймплей изживяване, използвайки социалните функции на системата. Досега повече от 1,7 милиона геймплей излъчвания са били предадени от PS4 системи,посредством платформите за видео стрийминг Twitch и Ustream. Общо това се равнява на над 55 милиона минути.

PS4 е достъпна в 53 държави и територии по цял свят. Продажбите на конзолата в България ще стартират на 29 януари 2014 г.

Коментар