Архивни файлове стават лесно виртуални машини

Организациите, използващи виртуализиращ софтуер от VMware, вече могат да преобразуват физически системи във виртуални машини за архивиране и възстановяване, като използват VMware Converter и софтуера Acronis True Image Echo, предназначен за създаване на дискови изображения и архивиране.
Поддръжката в работната среда на VMware за файловете на Acronis True Image означава, че усилията за миграция на системата се улесняват, защото съществуващите файлове с изображения на Acronis могат лесно да се превърнат директно във виртуална машина, поясниха от Бизнес Софтуер Дистрибутор – компанията, която разпространява продуктите на Acronis в България.
Файлове на Acronis True Image 9.x (.TIB) се поддържат от VMware Converter, който превръща Windows-базирани физически машини и файлови формати на изображения от т.нар. „трети страни във виртуални машини на VMware.
"Когато се стигне до архивиране и възстановяване на системите, ИТ мениджърите не искат да мислят кое е физическо и кое е виртуално. Те искат само да защитят и прехвърлят своите данни лесно между двете, което е възможно с Acronis True Image и VMware Converter", коментира новата функционалност Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на Acronis.

Коментар