Шефовете на Apple и Samsung ще разговарят на четири очи

Тим Кук ще влезе с известно предимство в преговорите с шефа на Samsung

Тим Кук ще влезе с известно предимство в преговорите с шефа на Samsung за извънсъдебно споразумение

Предстои лична среща между шефовете на Apple и Samsung с единствена цел прекратяване на патентната война. Подобни срещи е имало и досега, но без резултат.

Apple и Samsung се съдят от 2011 година, припомня Ройтерс. Всяка от компаниите се опитва да докаже вина на своя опонент в нарушаване на патенти.

Към момента американският ИТ гигант има известно надмощие, тъй като успя да издейства на Samsung глоби в размер на 930 милиона долара. Apple е платила около 60 милиона долара за юридически услуги на наета фирма.

Поредното съдебно заседание, в което ищец е Apple, ще се състои през март 2014 г. До 19 февруари главните изпълнителни директори на Apple и Samsung – Тим Кук и Ох-Хюн Куон – ще обсъдят възможността за извънсъдебно споразумение и сключване на лицензно споразумение за спорните технологии.

В края на 2013 г. The Korea Times съобщи, че двете компании възобновяват преговорите за лицензиране на своите технологии. Твърди се, че разминаванията между Apple и Samsung относно сумите за изплащане намаляват.

Коментари по темата: „Шефовете на Apple и Samsung ще разговарят на четири очи”

добавете коментар...

  1. ^_^

    мисълта ти е плоска като палачинка, Пандо.

    1. Apple са най-големия клиент на Samsung, 25% от оборота им идва оттам (над $40 милиарда на година).

    2. Apple купуват части произведени по най-новите технологии (28nm/20nm), т.е. в сегмента с най-големи печалби за производителите (в частност – Samsung).

    3. Не бъркай Samsung Semiconductor със Samsung Telecommunications
    Samsung е конгломерат, дори не е точно корпорация, затова имат 3 CEO-та.

    Ето ти още няколко силно показателни факта:

    Samsung Semiconductor произведоха 64-битовия A7 чип, като успяха да го запазят в тайна от цялата индустрия, включително от другите подразделения на Samsung. Фактът е, че шефът на мобилните в Samsung Mobile (част от Samsung Telecommunications) беше също толкова изненадан от 64-битовия A7, колкото и цялата останала индустрия.

    В момента Samsung Semiconductor участват изключително активно в изграждането и подготовката на 14nm производствен процес във фабриката на Apple в New York (купена от GlobalFoundries). Там Apple ще започнат сами да произвеждат собствения SoC.

  2. Пандо палачинката

    Епъл не могат без самсунг, а самсунг могат без епъл. Дори и в новият им цилиндричен компютър епъл използват части на самсунг. А се къняха, че ще ги заменят 😉

Коментар