GombaShop въведе разплащания с Bitcoin

Търговците в SaaS платформата GombaShop вече могат да приемат плащания в биткойни

Търговците в SaaS платформата GombaShop вече могат да приемат плащания в биткойни

Платформата за електронна търговия GombaShop въведе разплащания с криптовалутата Bitcon. Всички предприемачи, избрали платформата за своя онлайн магазин, вече могат да добавят биткойните като разплащателно средство за своите клиенти.

Биткойн е децентрализирана виртуална валута, с която могат да се извършват търговски операции по цял свят. Това, което я различава от познатите ни до момента средства, е липсата на необходимост от посредник от която и да е финансова институция, което я превръща в революционно разплащателно средство.

Създадени преди 5 години, виртуалната валута биткойн беше призната миналия месец от Министерството на правосъдието на САЩ като „легитимно средство за обмяна”, припомнят от GombaShop.

За създател на на биткойн се счита Сатоши Накамото. Все още не е известно дали това е един човек с неговото истинско име или става дума за група програмисти – никой никога не е виждал публично „създателят”. В момента Биткойн системата се обслужва от постоянно разширяваща се общност от потребители по цял свят.

Сред държавите, „признали” биткойните, е и Германия, където Министерството на финансите постанови да се плаща ДДС за всички търговски дейности, направени с биткойн.

„Биткойн започна да променя досега познатата концепция за виртуални разплащания и по всичко личи, че тази тенденция ще се задълбочава. Дали виртуалните пари ще се наложат като платежно средство за момента е спорно, но интернет магазините със сигурност са естествената среда за опериране с тази валута”, коментира Петър Михайлов, съосновател на GombaShop.

Към момента общо 11 милиона биткойна са пуснати в обръщение, като се планира броят им да достигне 21 милиона до 2040 година. Наскоро се появиха слухове, че онлайн аукционът eBay също планира да приема плащания с биткойни.

Коментар