Таблет с чип Tegra K1 е два пъти по-бърз от iPad Air

Тестът GFXBench показва сериозно превъзходство на таблет с процесор Nvidia Tegra K1 спрямо популярния епълски iPad Air. Изпитанията са проведени с референтен Tegra K1 таблет, който Nvidia показа на CES 2014, и още няколко устройства с различни платформи, но при една и съща резолюция – 1920х1080 пиксела.

Тестът GFXBench показва превъзходство на таблет с Tegra K1 спрямо конкурентните устройства

GFXBench показва превъзходство на таблет с Tegra K1 спрямо конкурентните устройства

Резултатите сочат, че процесорът Tegra K1 оставя далеч зад себе си не само своя предшественик Tegra 4, но и конкурентния чип Snapdragon 800. Нещо повече, таблетът с Tegra K1 превъзхожда два пъти Apple iPad Air с процесор A7. Пълноценен 15,6-инчов лаптоп Acer V5-573G на база Intel Core i5-4200 с графика Intel HD 4400 се доближава до новия мобилен процесор на Nvidia.

Tegra K1 се отличава с мощен графичен ускорител Kepler, който има 192 ядра и първоначално се използваше само в настолни компютри и лаптопи. Вкарването му в мобилни устройства като таблетите дава сериозно предимство на Nvidia-базираните решения спрямо конкурентите.

Остава под въпрос обаче способността на Tegra K1 да осигури продължително време за автономна работа на таблетите. Първите комерсиални устройства с чипа ще покажат доколко инженерите на Nvidia са съумели да оптимизират енергийната консумация на толкова мощен процесор.

Коментари по темата: „Таблет с чип Tegra K1 е два пъти по-бърз от iPad Air”

добавете коментар...

  1. юк

    Иванов, всички имат gpu. Кой колко и как е вградил, крайният резултат се гледа. И разхода е добър.

  2. Иван Иванов

    „Таблет с чип Tegra K1 е два пъти по-бърз от iPad Air” – GPU-то му е х2 по-бързо! Правете разлика ако обичате! Не всички сме деца и си житкаме само игрички! А колко ще “папка” – науката мълчи, но опитът показва, че ще е много.

  3. Правец

    тъблетът?

Коментар