На хоризонта се задават огънати таблети

След появата на огънати смартфони и телевизори, на пазара се очакват огънати таблети. И отново в играта е замесен корейският гигант Samsung Electronics. Компанията подготвя огънат таблет, снимки от който вече изтекоха в интернет.

Огънатият таблет Samsung Galaxy Tab Round прилича на смартфона Galaxy Round

Огънатият таблет Samsung Galaxy Tab Round прилича на смартфона Galaxy Round

Устройството ще се нарича Samsung Galaxy Tab Round, подобно на смартфона Galaxy Round, който е в продажба от октомври миналата година. Очаква се огънатият таблет да предложи екран с диагонал 7 или 8 инча и характеристики, близки до тези на фаблета Galaxy Note 3, според публикация в MovePlayer.com.

Note 3 има 5,7-инчов екран Super AMOLED с Full HD резолюция 1920х1080 пиксела, четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon 800, 3 GB RAM и 32 GB флаш памет, 13-мегапикселова основна камера и една допълнителна с резолюция 2 MP. Устройството се захранва от батерия с капацитет 3200 мАч.

В момента Samsung подготвя за пазара флагманския смартфон Galaxy S5, за който също се предполага, че ще има огънат екран. Подобни устройства обаче са скъпи – Galaxy Round се предлага за 1000 долара, като през първите 40 дни от излизането му на пазара Samsumg продаде 10 хиляди броя, докато Galaxy S4 достигна 10 млн. броя за половин година.

LG, конкурентът на Samsung в разработката на огънати устройства, очаква подобни продукти да заемат 15% от целия пазар на смартфони към 2015 г., а делът им към 2018 г. да достигне 40%. В момента портфолиото на LG включва огънатия смартфон G Flex. За разлика от Galaxy Round, този модел може да се огъне напълно под физическо въздействие.

Коментар