Sony обяви музикалния смартфон Xperia E1

Xperia E1 ще се предлага в няколко цветови варианта - бяло, черно и лилаво

Xperia E1 ще се предлага в няколко цветови варианта – бяло, черно и лилаво

Sony Mobile обяви официално новия си Android смартфон Xperia E1, който съчетава постиженията на компанията в дизайна, аудио- и екранните технологии. Моделът е новото музикално попълнение в линията Xperia.

Xperia E1 е смартфон среден клас със сериозни премиум допълнения, подчертава Sony. Устройството се отличава със здравина, бърз процесор и ярък 4-инчов дисплей, съчетани с възможности за бърз пренос на данни, аудио изживяване и разнообразно съдържание.

Смартфонът разполага със 100 Db високоговорител, който запазва звука силен и чист, дори ако е шумно наоколо. Режими като ClearAudio+ и xLOUD подобряват аудиото и оптимизират баланса на звуковите честоти.

Xperia E1 разполага с ярък 4-инчов сензорен екран с резолюция 800х480 пиксела

Xperia E1 разполага с ярък 4-инчов сензорен екран с резолюция 800х480 пиксела

Аудио възможностите на Xperia E1 стъпват върху Walkman технологията на Sony. Функцията „Shake-to-shuffle” и специалният „Long press to launch” Walkman бутон улесняват зареждането и навигацията из фонотеката, а последната версия на „Walkmsn” приложението позволява комбиниране на онлайн и офлайн музика, създаване на плейлисти, слушане и споделяне на песни.

Xperia E1 идва с предварително активиран 30-дневен достъп до услугата Sony Entertainment Network за стрийминг на музика. Може да се свързва през Bluetooth с екосистема от продукти и аксесоари на компанията.

Смартфонът разполага с ярък 4-инчов сензорен екран с резолюция 800х480 пиксела, който използва технологии от телевизорите на Sony. Устройството стъпва на двуядрен процесор с тактова честота 1,2 GHz, допълнен с 512 MB RAM и 4 GB флаш памет.

Xperia E1 ще бъде наличен на пазара и във вариант с две SIM карти, които могат да се настроят независимо една от друга и с различни мелодии. Превключването между двете става преди позвъняване или изпращане на текстово съобщение, като технологията за управление гарантира, че и двете SIM карти са активни.

Моделът ще се предлага в няколко цветови варианта – бяло, черно и лилаво. Цената на смартфона все още не е обявена от производителя.

Коментар