AT&T и Ericsson ще си партнират в свързаните коли

На изложението CES 2014 в Лас Вегас Ericsson и Volvo Cars бяха домакини на световната премиера на Volvo Sensus Connect - услуга, базирана на „автомобилния облак”

На изложението CES 2014 в Лас Вегас Ericsson и Volvo Cars показаха Volvo Sensus Connect – услуга, базирана на „автомобилния облак”

Ericsson сключи договор с оператора AT&T за подобряване на свързаните с облака автомобилни системи. Двете компании ще работят съвместно за осигуряване на потребителско изживяване от ново поколение в колите.

AT&T ще осигури безжична връзка за „автомобилния облак” на Ericsson, известен като Connected Vehicle Cloud. Благодарение на това, потребителите ще могат по-лесно да свържат продуктите и приложенията в автомобила.

„Автомобилният облак” стъпва на платформа за услуги на Ericsson, която осигурява на водачите и пътниците достъп до приложения директно от екрана в колата. Примерите за потребителски услуги включват откриване на технически проблеми в колата, автоматична резервация на час при механик, абонамент за Wi-Fi и забавно съдържание при поискване.

Решението може да изпраща и получава информация от трети страни, като например доставчици на сателитно радио съдържание, пътни служби, градски и държавни институции. Ericsson става участник в платформата AT&T Drive за автомобилни производители.

На изложението CES 2014 в Лас Вегас Ericsson и Volvo Cars бяха домакини на световната премиера на Volvo Sensus Connect – услуга, базирана на „автомобилния облак”. Sensus Connect е опит на Volvo да комбинира свързани услуги, да доставя информация, развлечения, приложения и комуникационни услуги в автомобилите.

Коментар