AMD Kaveri обещава UltraHD развлечения

Kaveri имат до 12 изчислителни ядра и хетерогенна системна архитектура

Kaveri имат до 12 изчислителни ядра и хетерогенна системна архитектура

AMD пусна на пазара ново поколение ускорени процесори от А-Серия (APU). Чиповете с AMD Radeon R7 графика и кодово наименование Kaveri идват с нови характеристики, които ще повишат изчислителна мощ и производителността в игрите, съобщи компанията.

Kaveri имат до 12 изчислителни ядра (4 CPU и 8 GPU), хетерогенна системна архитектура HSA, която дава възможност CPU и GPU да работят в хармония, и графика AMD Radeon R7 Series с архитектура Graphics Core Next (GCN) и поддръжка на DirectX 11.2.

Интерфейсът за програмиране на приложения (API) AMD Mantle опростява оптимизацията на игрите и увеличава геймърската производителност. Налични са също 32-канална съраунд-аудио технология AMD TrueAudio, поддръжка на резолюция UltraHD (4K) и подобрения за последваща видеообработка, както и съвместимост с FM2+ цокъл.

Ускорените процесори A10-7850K и A10-7700K ще бъдат комплектовани с играта Battlefield 4, а мултимедийният плейър Telestream плейър ще бъде наличен за безплатно изтегляне за всички AMD A-Серия APU, като предлага пълнокадрово 4K изживяване с новите APU.

От днес са налични AMD A-Серия APU процесорите AMD A10-7850K и AMD A10-7700K в бокс-опаковка (PIB). Доставките на AMD A8-7600 ще започнат през първото тримесечие на тази година.

Освен това за процесорите AMD A10 APU се тестват и сертифицират паметите AMD Radeon R9 2400 Gamer Series със скорости до 2400 MHz. Процесорите AMD APU от A-Серия са достъпни от днес и като вградени в РС от партньорите на AMD.

Коментар