NoScript – забранява JavaScript и Flash скриптове в браузъра

NoScript е полезен инструмент, който ще ви позволи да сърфирате в интернет с по-малък риск

NoScript е полезен инструмент, който ще ви позволи да сърфирате в интернет с по-малък риск

Плъгинът NoScript забранява изпълнението на JavaScript и Flash скриптове в браузъра Firefox. Този инструмент осигурява допълнителна защита за потребителите, като блокира потенциални заплахи.

NoScript не досажда с предупредителни съобщения, тъй като работи във фонов режим и спира скриптовете, които счита за опасни. Потребителят може да конфигурира плъгина да показва кратък отчет с блокираните скриптове в лентата с разширения, както и да разреши звуково уведомяване.

Възможно е също така да изберете сайтове, които не попадат под ограниченията на NoScript, и да ги добавите в т.нар. бял списък. Лесно можете да импортирате списък с домейни от текстов файл и да експортирате списъка с цел бекъп.

NoScript позволява избор на типовете скриптове, които са позволени за изпълнение или подлежат на блокиране, чрез менюто Options на програмата. Ако сте в уеб страница и плъгинът е забранил някои важни функции, можете да деактивирате временно скрипта само с няколко клика.

Някои ограничения, като например блокиране на входящи обекти, могат да се прилагат и към сайтовете от белия списък. Ако се съмнявате в даден сайт, можете да го маркирате за допълнителни рестрикции.

За напредналите потребители е предвидена възможност за задаване на ограничения за ненадеждни сайтове с цел подобряване на ефективността на плъгина. Тази възможност може да се използва за създаване на Anti-XSS изключения за защита или за използване на външни филтри за проверка на уеб страницата.

Като цяло, NoScript е полезен инструмент, който ще ви позволи да сърфирате в интернет с по-малък риск от въздействие на зловредни скриптове.

Даунлоуд: NoScript

Коментар