Lenovo ThinkPad 8 – първо промо видео на бизнес таблета

Бизнес таблетът на Lenovo има 8,3-инчов IPS екран с резолюция 1920x1200 пиксела

Бизнес таблетът на Lenovo има 8,3-инчов IPS екран с резолюция 1920×1200 пиксела

Lenovo пусна първо промоционално видео на очаквания бизнес ThinkPad 8. Устройството се очаква на пазара по-късно тази година на цена 399 долара.

ThinkPad 8 – най-тънкият и най-лек модел ThinkPad – има 8,3-инчов IPS екран с резолюция 1920×1200 пиксела и възможност да реагира на 10 докосвания едновременно.

Подобно на много други 8-инчови таблети, Lenovo ThinkPad 8 стъпва на процесор Bay Trail, по-точно четириядрен Z3770, допълнен с 2GB RAM и 128GB SSD с възможност за разширение с microSD карти.

Бизнес таблетът на Lenovo разполага с две камери – задна 8-мегапикселова с автофокус и предна 2MP HD. Налични са безжични модули Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802 11a/b/g/n, 3G и 4G/LTE (опция).

Потребителите ще могат да използват Bluetooth за безжично свързване на таблета с компактна клавиатура, а вградените micro USB 3.0 и microHDMI портове – за свързване съответно с пълноразмерна клавиатура и външен монитор.

Тъй като ThinkPad 8 е предназначен за бизнеса, Lenovo е вградила в него някои функции за сигурност като TMP 2.0 (криптопроцесор) и „Mobile Device Management and VPN”, които стартират автоматично, когато потребителят работи с корпоративни данни.

Производителят обещава 8 часа автономност, или пълен работен ден с едно зареждане на батерията. Таблетът работи под управление на операционна система Windows 8.1 Professional.

ThinkPad 8 е многорежимен таблет, оборудван с Quickshot Cover, който може да се разгъне за ползване на устройството в режим „палатка” (Tent Mode) или да се върне бързо обратно, ако потребителят иска да направи снимка.

Коментар