Acer залага на облачна бизнес стратегия

Председателят на Acer Стан Ших обяви план на компанията за разгръщане на облачна бизнес стратегия BYOC

Председателят на Acer Стан Ших обяви план на компанията за разгръщане на облачна бизнес стратегия BYOC

Компютърният гигант Acer ще стартира от април тази година реализация на нова бизнес стратегия. Става въпрос за създаване на платформи BYOC (Build Your Own Cloud), или изграждане на собствено облачно хранилище.

Компанията повдигна завесата пред BYOC по-рано тази седмица на пресконференция с участието на новия шеф на Acer – Джейсън Чен. Чрез BYOC компанията ще даде възможност на клиентите си да създават лични облачни хранилища.

Платформата BYOC се различава от концепцията за части облачни хранилища, които се предлагат в рамките на публичните облаци и като такива са недостатъчно сигурни, коментира председателят на Acer Стан Ших.

Acer вече има опит в бизнеса с BYOC, например с услуга за продажба на поддържани автомобили на компанията. В бъдеще всички бизнес подразделения на Acer, вкл. тези за настолни компютри, лаптопи и таблети, ще бъдат включени в облачната платформа BYOC. Така тайванската компания може да засили линията си от продукти чрез добавяне на услуги.

Междувременно, Acer ще повиши заплатите на своите служители от 1 април и ще предложи годишни премии за 2013. Компанията обаче няма да разпредели поощрителни премии, тъй като финансовите й резултати са по-ниски от прогнозираните.

Коментар