Xerox Phaser 6130: Нов стандарт при цветния печат за малки и средни офиси

Xerox представя нов А4 лазерен принтер – Phaser 6130, който замества успешния Phaser 6120. Устройството е мрежово, с един вход и е разработено специално за нуждите на малки и средни работни групи. „Phaser 6130 поставя нови стандарти в цветния печат за нуждите на малки и средни офиси, чрез качество, което до скоро бе приоритет само на по-високия клас продукти.” – споделя Ралица Пашова, Мениджър дистрибуция в Xerox  България.
Новото устройство поддържа резолюция на печат до 600 x 600 x 4 dpi, давайки 16 тона на цвета за всеки пиксел. Това позволява възпроизвеждане на фотографско качество на изображенията, което обикновено дават скъпите принтери. 
Xerox Phaser 6130 е оптимално решение за документи, създадени приложенията на Microsoft Office – Word, Excel, PowerPoint, за целите на малки търговски и маркетингови фирми, агенции за недвижими имоти и др.
Новият принтер е снабден с мощен 333 MHz процесор и предоставя висока за този клас скорост на печат от 12 страници в минута, в цветен режим и 16 страници в минута в монохромен. Първата страница излиза само за 14 секунди.
Phaser 6130 принтира с емулсионно-агрегационен (EAHG) тонер, който използва малки еднакви частички, даващи висок контраст и прецизност в изображенията.
Phaser 6130 е снабден с истински Adobe PostScript 3, поддържа корекции на цветовете по Pantone и осигурява възпроизвеждането на ярки и живи цветове.
Новото устройство, както всички принтери от серията Xerox Phaser се инсталира лесно, само за няколко минути.
Принтерът разполага със CentreWare IS, който позволява на потребителите да управляват статуса на устройството, без да напускат работното си място.  PrintingScout е друга полезна функция, която спестява време на потребителите, чрез известяване за грешки, нужда от консумативи, хартия и други.
Phaser 6130 е изключително тих – нивото на шум при принтиране е 51.6 dB (A), което го прави много удобно за инсталиране в близост до работно място.

Коментар