Лансират пневмопоща на българския пазар

Иновативно решение за транспортиране на различни физически обекти лансира на пазара у нас компанията SystemGroup България. Пневмо-транспортна система, или пневмопоща, ще снижава загубите и ще подобрява ефективността на комуникацията на отделни звена в организациите.
Пневмопощата е изградена от тръбопроводни канали, през които автоматично се транспортират различни физически обекти, обясниха от компанията, която е представител у нас на австрийския производител Sumetzberger.
Автоматичната станция позволява плавно пристигане на капсулата, като е налична клавиатура за избор на място за пристигане. Станциите и техните действащи елементи се отличават със здрава конструкция, посочиха от SystemGroup. Управлението е микропроцесорно, с възможност за самодиагностициране и акумулиране на запасна енергия. Скоростта на придвижване на пратките по тръбите достига 5-8 метра в секунда.
Изграждането на системата се прави въз основа на техническите изисквания на поръчителя. Модулите имат различни размери, като позволяват да се регулира теглото на изпращания продукт, мощността на системата и скоростта на придвижване на капсулата. Обкръжаващата среда също се взима под внимание при изграждането на пневмопощата.
Чрез тази система дребни части или инструменти могат да се изпращат в различни точки на предприятието, където има пункт за получаване на капсулата, както и да се осъществява връзка между две или повече сгради на едно предприятие. Друго приложение на пневмопощата е изпращане на образци за експрес-анализи в лаборатория.
Пневмопощата виртуално може да изпраща всичко, което се побира в специалните капсули: студени и горещи проби на стомана, течност, прах, гранулирани материали, неголеми детайли и инструменти, лекарства, ценни книжа, пари и лабораторни анализи. Капсулите могат да се товарят ръчно или автоматично, уточниха от SystemGroup.
Очаква се системата да намери приложение в промишлеността, супермаркетите, административните сгради, банките и медицинските заведения.

Коментар