Skvone – анти-смартфон от руска компания

Идеята зад проекта Skvone е, че потребителите на таблети вече не се нуждаят от смартфони

Идеята зад проекта Skvone е, че потребителите на таблети вече не се нуждаят от смартфони

Руската компания Trailer Studio, създател на кратки видео реклами, лансира дизайн на необичаен продукт, наречен анти-смартфон. Skvone може да се използва в тандем с таблет, като двете устройства комуникират през Bluetooth, съобщава Indrus.in.

С помощта на приложения за iOS, Android, Mac или Windows потребителите могат да управляват контактите, алармите и текстовите съобщения на Skvone. Устройството позволява разглеждане на целия списък с обаждания и промяна на рингтонове.

Skvone е компактна джаджа с размери 95x45x7 мм, която се побира дори в джоба на ризата. Прилича на устройство с дистанционно управление с големи бутони и малък екран за показване на информация.

Функционалността на Skvone наподобява тази на смарт часовниците и гривните, но за разлика от тях анти-смартфонът е по-евтин. Задният му капак е направен от алуминий, а предният – от фина пластмаса.

Идеята зад този проект е, че потребителите на таблети вече не се нуждаят от смартфони. Все повече хора носят навсякъде със себе си таблети, така че не е необходимо дублиращо устройство като смартфона, поясняват от компанията.

В същото време производителите на телефони игнорират този факт и вграждат в своите продукти все по-мощни процесори и добавят все повече характеристики. Това обаче е за сметка на основните функции на телефона, а именно – времето за работа на батерия, бързата навигация и ергономията.

Skvone може да изпълнява базови телефонни задачи като провеждане на разговори, приемане и изпращане на текстови съобщения. Устройството няма камера, екранни анимации или други глезотии – ако потребителите искат такива, могат да ползват анти-смартфона заедно с таблет.

Впечатляваща характеристика на Skvone е издръжливостта му в продължение на 30 дни в режим стендбай с едно зареждане на батерията през micro-USB порт. Анти-смартфонът се очаква на пазара по-късно тази година на неизвестна засега цена.

Коментари по темата: „Skvone – анти-смартфон от руска компания”

добавете коментар...

  1. 2 :o)

    оооох, спасил си ме от излишно прахосване на пари, сега моля те – кажи ми поне един модел “пръчка до 100 лева наречена МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН” дето да може да се използва в тандем с таблет през Bluetooth и е с функционалността на смарт часовниците и гривните, и веднага се изстрелвам до най-близката заложна къща, че там е по-евтино :)))))

  2. :o)

    Баси…стотици такива “анти-смартфони” са достъпни на пазара от много години 🙂
    Всички пръчки до 100 лева наречени МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН вършат тази работа 🙂

  3. Blah

    Браво!

  4. Данаил

    Умно!

Коментар