NANO AntiVirus – защитава от всякакъв малуер

NANO AntiVirus има дружелюбен потребителски интерфейс и развита функционалност

NANO AntiVirus има дружелюбен потребителски интерфейс и развита функционалност

Новакът при антивирусите NANO AntiVirus си спечели висока популярност за кратък период от време. Това се дължи на неговите ефективни филтри в реално време, които защитават системата активно, както и на високата скорост на сканиране.

NANO AntiVirus предлага набор от характеристики, подобни на тези в много от по-известните му конкуренти. Програмата се отличава с интуитивен дизайн, актуални функции за защита, вкл. от уеб заплахи.

Дружелюбният потребителски интерфейс предлага лесен достъп до всички функционалности, представени като модули. Потребителят може да извърши цялостно сканиране на системата, за да открие евентуално наличие на малуер.

Наличен е също режим на бързо сканиране – Express scan, което отнема по-кратко време и проверява само секторите за зареждане на системата, паметта и регистрите. В режим Media Test програмата сканира CD/DVD устройства, флопита, USB флашки и други медийни носители.

Компонентът System Guard следи действията с файлове и активността в уеб, като блокира и поставя в карантина всичко подозрително. Подробна информация за действията на антивируса се записва в Event Log.

Поведението на NANO AntiVirus може да се настройва според изискванията на потребителя в раздела Settings. Там могат да бъдат зададени правила за ограничения, опции за карантина, мрежови връзки, доверени обекти и как да изглежда приложението.

Разработчикът препоръчва регулярен ъпдейт на базата с вирусни дефиниции, за да бъде компютърът защитен от последните открити заплахи. Това, което все още липсва на NANO AntiVirus, е облачният модел на работа.

Даунлоуд: NANO AntiVirus

Коментар