Apple е готова с дизайна на iPhone 6

Очакваният тази година  iPhone 6 ще има по-голям екран и по-бърз Wi-Fi (изображение: Fuse Chicken)

Очакваният тази година iPhone 6 ще има по-голям екран и по-бърз Wi-Fi (изображение: Fuse Chicken)

Apple е почти наясно с окончателния дизайна на смартфона от следващо поколение iPhone 6. Устройството ще има сензорен екран с диагонал 4,8 инча, за разлика от iPhone 5S, който е 4-инчов, твърди Тимоти Аркури, анализатор от Cowen and Company.

Твърди се, че резолюцията на новия смартфон ще бъде 900х1600 пиксела, в сравнение с 640х1136 на неговия предшественик. Освен това iPhone 6 ще има вграден безжичен адаптер Wi-Fi с поддръжка на стандарта IEEE 802.11ac, вместо досегашния IEEE 802.11n.

Apple подготвя ключови иновации в софтуера на iPhone 6. Това ще бъдат нови услуги, които се възползват от възможностите на 64-битовия процесор A7 и интегрирания дактилоскопичен сензор Touch ID. В частност, Apple ще вгради в модела нови технологии за сигурност и мобилни плащания.

По непотвърдена официално информация, Apple ще представи следващия модел на iPhone през лятото, по време на световната конференция за разработчици WWDC. В стила на компанията от Купертино е държи до последния момент в тайна новите си разработки.

Коментар