Apple може да произвежда iTV на американска земя

Apple по всяка вероятност ще произвежда iTV в САЩ чрез своя партньор Foxconn (на снимката: концептуален модел на телевизора iTV, изготвен от Guilherme Schasiepen)

Apple по всяка вероятност ще произвежда iTV в САЩ чрез своя партньор Foxconn
(на снимката: концептуален модел на телевизора iTV, изготвен от Guilherme Schasiepen)

Apple възнамерява да произвежда бъдещите си телевизори iTV в Съединените щати вместо в Азия, за да избегне скъпия и потенциално рисков транспорт, твърди Уол Стрийт Джърнъл.

Слуховете за Apple-брандиран HDTV не стихват, въпреки че компанията не е потвърдила официално работата си върху подобен продукт. В нейния стил обаче е да държи в дълбока тайна новите си разработки.

Според източници от ИТ индустрията, тайванският производител Foxconn, основен партньор на Apple за iPhone, ще вземе и поръчките за предполагаемия iTV. Твърди се дори, че Apple е поискала от Foxconn да построи нов завод в САЩ, който да произвежда iTV.

„Hon Hai Precision Industry Co. [Foxconn], която асемблира джаджи за Apple Inc. и други глобални технологични фирми, разглежда план за изграждане на завод за производство на дисплеи в САЩ”, пише Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на шефа на тайванската компания.

През ноември миналата година Foxconn обяви, че може да инвестира 40 милиона долара в изграждане на изследователски и производствени мощности в Пенсилвания, припомня изданието.

Коментар