БАИТ ще връчи 11 награди за принос към ИКТ

БАИТ ще отдаде дължимото на личности, институции и компании, допринесли за развитие на ИКТ през 2013 г.

БАИТ ще награди личности, институции и компании за принос към ИКТ през 2013 г.

11 награди в различни категории ще връчи БАИТ тази седмица на церемония в Гранд Хотел София. Събитието, планирано за 29 януари, ще се проведе под патронажа на президента Росен Плевнелиев, който по традиция връчва специалната награда.

Наградите са разпределени в няколко категории: образователна, журналистическа, студентска, публична администрация, бизнес иновативност, корпоративна и социална отговорност, стартъп компания, е-бизнес, мобилни решения и специална награда за значим принос.

Гост на церемонията ще бъде Джон Хигинс, генерален директор на Digital Europe – Асоциацията на дигиталната индустрия в Европа. Сред членовете й са 56 от най-големите глобални ИТ корпорации, телекоми и компании за потребителска електроника, както и 35 национални асоциации, сред които и Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Джон Хигинс ще връчи наградата в категория „Бизнес иновативност”, съобщиха организаторите на церемонията.

Чрез този свой проект БАИТ ще отдаде дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са допринесли за развитие на информационните и комуникационни технологии през 2013 г.

Конкурсът и церемонията за връчване на „Наградите на БАИТ” за 2013 г. се провеждат с подкрепата на компаниите VMWare, Mcirosoft и Cisco. До крайния срок за регистрация в конкурса бяха подадени 129 кандидатури, спрямо 74 през 2012 г. и 34 през 2011 г.

Коментар