Microsoft въвежда бранда Office Online?

Изтекли в интернет екранни снимки показват новия бранд Office Online

Изтекли в интернет екранни снимки показват новия бранд Office Online

Microsoft планира да смени името на уеб-базираните си Office услуги на Office Online, твърди ZDNet. По-рано компанията вече обяви, че преименува облачното хранилище SkyDrive на OneDrive.

Причината за ребрандинга във втория случай е загубата на дело срещу ТВ компанията BSkyB за името SkyDrive. Ищецът заяви, че Microsoft нарушава негови права и поиска промяна, в резултат на което софтуерният гигант реши да нарече услугага си OneDrive.

Подобна промяна се очаква и при офисните уеб приложения на Microsoft. На сайта livesino.net се появи информация, че в близко време уеб-базираният офис пакет на Microsoft ще се нарича Office Online.

На публикуваните екранни снимки се вижда наименованието Office Online за пакета от приложения Word, Excel, PowerPoint и OneNote, като се очаква те също да имат разширение Online. Засега информацията не е потвърдена официално от Microsoft.

Миналата седмица Microsoft представи промени в интерфейса на офисните си приложения, добавяйки редица нови функции. Напълно вероятно е на следваща стъпка компанията да промени и името на услугите си.

Коментар